Geplaatst door 50dus op 18 augustus, 2019

Zoals ieder mens individueel stappen moet zetten om te blijven groeien en zich te ontwikkelen, zo geldt dat precies voor organisaties. 50Dus gaat die volgende stap maken en daar willen wij iedereen graag in meenemen.

De afgelopen periode is 50Dus druk bezig geweest om het aanbod te verbreden, zodat wij zo snel mogelijk voor zo veel mogelijk mensen kansen kunnen creëren. We hebben mooie opdrachtgevers aan ons weten te binden en een flink aantal mensen aan een nieuwe werkplek kunnen helpen. Voor anderen is dat nog niet gelukt en dat zit ons dwars.

Tot nu toe was onze aanpak er voornamelijk op gericht om vanuit onze opdrachtgevers een match te maken met een beschikbare kandidaat voor de betreffende vacature. Tijdens de werving en selectie hiervoor zijn er veel inschrijvingen gedaan, zonder dat deze mensen uiteindelijk gematcht konden worden op ons huidige vacature aanbod. Daarom gaan we onze aanpak nu uitbreiden door de mensen die bij 50Dus zijn ingeschreven persoonlijk te spreken en van daaruit gericht te gaan zoeken naar de vacatures die bij deze mensen passen.

Iedereen die staat ingeschreven bij 50Dus nodigen we binnenkort graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend loopbaangesprek met een ervaren profiler. Naast dit  loopbaangesprek lichten wij ook onze unieke beroepskeuzetest toe.

Met deze twee fantastische tools hebben we een compleet beeld wat iemand ambieert en waar haar/zijn persoonlijke drijfveren liggen. Pas dan zijn we er klaar voor om gericht op zoek te gaan naar een passende functie bij een mooie werkgever. Dit allemaal vanuit de gedachte “Als de kandidaat volledig zichzelf kan zijn en de werkgever zit te wachten op dit gedrag, dan ontstaan er duurzame matches én ontstaat er een prettige leeromgeving om eventuele nieuwe skills te leren”.

Wil je niet wachten, meld je dan nu aan voor de eerste volgende gespreksmogelijkheid in Zoetermeer, deze worden zo goed als wekelijks op woensdagmorgen ingepland. Stuur een mail naar info@50Dus.nl.