Geplaatst door 50dus op 13 maart, 2019

Afgelopen donderdag 7 maart 2018 was 50Dus uitgenodigd door de bibliotheek in Woerden om tijdens de Walk & Talk een presentatie te geven. De bibliotheek organiseert wel vaker een Walk & Talk en vanuit de groep was een speciale vraag gekomen over solliciteren na je 50ste. Zodoende hebben zij aan 50Dus gevraagd om hier invulling aan te geven tijdens de Walk & Talk. Tijdens de presentatie zijn de volgende onderwerpen behandeld:

  1. 50Dus eigen, unieke werving en selectiemethode zonder arbeidsdiscriminatie
  2. Ontdek ook de talenten die je niet ontwikkeld hebt
  3. Gezamenlijk pakken we stigmatisering en arbeidsdiscriminatie aan
  4. Bij solliciteren telt altijd jouw persoonlijkheid en is het belangrijk om authentiek te zijn en te blijven

Aan de hand van deze onderwerpen is 50Dus na de presentatie in gesprek gegaan met het publiek.

50Dus brengt personen en functies terug naar werk-denk niveau en gedrag en op basis hiervan maken wij de match. Wij zouden willen dat we nu al iedereen kunnen helpen. Helaas kunnen we dat niet meteen, maar het is natuurlijk wel ons uiteindelijke doel. Want hoe meer functieprofielen wij via 50Dus speciaal voor 50plussers mogen aanbieden, hoe meer verschillende gedragsprofielen we kunnen helpen. En zo bouwen we wel toe naar een toekomst vol arbeidskansen, ook na je 50ste jaar.

“Het is toch echt niet te geloven wat een getalenteerde mensen er thuis zitten omdat ze al op leeftijd worden afgewezen. Soms zelfs binnen 5 minuten na solliciteren, dan weet je eigenlijk al genoeg”.

50Dus erkent dat het niet alleen de leeftijd is. Het is ook dat de arbeidsmarkt door de technologische ontwikkeling dusdanig blijft veranderen, dat de jongere generatie zich misschien wel 3 of 4 maal in hun leven laten omscholen om tot hun pensioen aan te blijven sluiten op de arbeidsmarkt. De 50plusser heeft hier nu als eerste last van en heeft soms gewoon net even dat extra stukje scholing nodig om hun weer geschikt te maken. Dat dit werkt, hebben we al bewezen. Nu gaat het om het overtuigen van alle werkgevers in Nederland. Investeren in de omscholing van de 50plusser geeft hele loyale, betrokken en ervaren werknemers.

50Dus heeft al nagedacht over het meest risicovrije, mensgerichte en kwalitatief goede proces om te kunnen investeren in de 50plusser, zodat alle argumenten en zorgen kunnen worden weggenomen, werkgevers volledig ontzorgd kunnen ervaren dat wij gelijk hadden over het investeren in de 50plusser en nagenieten van de fijne werknemers die zij hebben overgehouden aan de samenwerking met 50Dus.