Geplaatst door Simone Wortelboer op 26 september, 2019

Verfrissende samenwerking, dat is de doelstelling van het raamcontract dat Centric en 50Dus voor ogen hebben. Meer 50 plus kandidaten weer in hun kracht zetten, meer kansen bieden aan een interessante doelgroep van Nederland, voor werkgevers die op zoek zijn naar trouwe en capabele medewerkers. Door de krachten te bundelen tonen beide bedrijven hun betrokkenheid met het versterken van de kenniseconomie, door een leven lang leren ook in te zetten voor talent van 50 jaar en ouder.

Centric, één van de grootste IT dienstverleners van Nederland, is al een tijd in gesprek met 50Dus over samenwerking. Ze gaan niet over één nacht ijs als het om medewerkers gaat. De klanten van Centric verwachten de hoogste kwaliteit en vaak neemt het bedrijf complete bedrijfsprocessen of onderdelen over van organisaties. Van de IT helpdesk tot complete development teams, van administratie tot staffing. Het binnenkrijgen van topkwaliteit nieuwe medewerkers is dan ook één van de speerpunten in de samenwerking. De unieke manier van werving waarbij kandidaten naast de uitgebreide online intake ook een gesprek hebben met een ervaren profiler, zorgt ervoor dat talenten met de juiste motivatie extra mogelijkheden krijgen om hun carrière te herstarten.

50Dus vindt dat het bieden van een maatwerk opleiding één van de beste methodes is om talent van 50 plus effectief om te scholen voor functies in het bedrijfsleven. Tijdens de online intake doen kandidaten een uitgebreide beroepskeuzetest waardoor snel naar voren komt welke functies mogelijk interessant zijn. Komen er IT-functies uit de test maar mis je aansluiting tot de branche doordat je ervaring hebt in andere vakgebieden? Dan zoeken we de opleiding die zorgt dat je binnen enkele maanden interessant inzetbaar bent. Heb je ook nog de juiste motivatie, wie weet ben jij dan een van de kandidaten waarbij de opleiding volledig betaald wordt door je nieuwe werkgever.

Centric gelooft in de kracht van innovatie als aanjager van duurzame groei. Zij verbinden hiervoor professionals, partners en klanten zodat zij hun talenten, kennis en ideeën met elkaar kunnen delen. Deze samenwerking resulteert in innovatieve, pragmatische oplossingen, die bijdragen aan verantwoorde groei van de organisatie en stabiliteit voor de klanten en medewerkers. Met het innovatieve proces en de talenten van 50Dus voegen we meerwaarde toe aan ons eigen wervingsproces en krijgen we 50 plus sollicitanten die al een strenge voorselectie achter de rug hebben.

De eerste functies zijn officieel uitgezet, dus kandidaten die altijd al interesse hebben in bijvoorbeeld een functie als werkplekbeheerder in de regio Eindhoven, nodigen we uit om zich in te schrijven. Kandidaten boven de 50 worden uitdrukkelijk verzocht zeker te reageren. Woon je niet in de regio Eindhoven maar heb je wel interesse in een IT baan bij een topwerkgever, schrijf je dan ook in want er komen dagelijks functies bij.

Over Centric

Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten. Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners.

Over 50Dus

50Dus doorbreekt het stigma rondom 50 plussers door hen een werktraject aan te bieden met waar nodig een geïntegreerd om- of bijscholingstraject. De 50Dus kandidaat bewijst zijn arbeidspotentieel, leervermogen en relevantie voor de arbeidsmarkt. Werkgevers krijgen hoogwaardige nieuwe aanwas van talent met relevante kennis en een sterke loyaliteit naar het bedrijf dat in hen investeert. Verfrissend toekomstbestendig ondernemen noemen we dat.

50Dus is een innovatieve startup voor werving, detachering en selectie met de focus op functies van MBO niveau 4 of hoger. Door een streng en tegelijk uitdagend selectieproces zorgen we voor hoge kwaliteit kandidaten die eventueel met bij- of omscholing meerwaarde bieden voor werkgevers die begrijpen dat 50 plus werknemers de investering meer dan de moeite waard zijn.