Geplaatst door Simone Wortelboer op 14 november, 2018

Op woensdag 7 november 2018 vond het eerste officiële 50Dus event plaats. Op de fantastische locatie kasteel Wittenburg in Wassenaar ontving 50Dus haar gasten. De doelgroep van (potentiële) stakeholders en samenwerkingspartners was goed vertegenwoordigd en het event had de informele sfeer van een ‘try out’.

Het programma startte met een presentatie over 50Dus, gegeven door mede-oprichtster Simone Wortelboer. Kern van haar betoog was dat 50Dus een oplossing biedt voor het maatschappelijk probleem van een vergrijzende beroepsbevolking in een commercieel model.

Dat de behoefte aan bedrijven als 50Dus enorm is en naar verwachting de komende jaren nog zal groeien bleek wel uit de inhoudelijke presentatie over de arbeidsmarkttrends door Panteia. De boodschap van Douwe Grijpstra: 68% van de werkloze beroepsbevolking boven de 45 jaar is gemiddeld of hoger opgeleid! Tegelijk blijkt uit onderzoek van Panteia dat sollicitanten vanaf 45 jaar sterk worden gediscrimineerd. Die trend wordt door 50Dus doorbroken! Ons wervingsconcept elimineert iedere vorm van discriminatie.

Rob Kamps van het Bureau Personal Development, founding partner van 50Dus, gaf vervolgens een kijkje in de wereld van ’analitic profiling’, één van de wervingsmethoden die 50Dus uniek maakt. Via de website kunnen kandidaten na inschrijving en beroepskeuzetest een video uploaden met een korte motivatie. Die video wordt door onze ‘profilers’ geanalyseerd. Mede-oprichter Alex Mulder, die zelf ook ervaring heeft met ‘profiling’, toonde zich erg enthousiast over het ‘proof of concept’ dat 50Dus inmiddels heeft verworven. De eerste succesvolle ‘matches’ zijn al een feit: de ‘success rate’ van deze aanpak >80%.

Tijdens en na de presentaties werden overheerlijke hapjes en drankjes geserveerd en de gasten genoten zichtbaar van de ambiance. Er werd nog uitgebreid nagesproken. Alle aanwezigen kunnen terugkijken op een verfrissend event!

In maart 2019 wordt het programma herhaald voor de doelgroep (potentiële) 50Dus werkgevers, dus ben je geïnteresseerd om gemotiveerde 50+ kandidaten in je bedrijf in te zetten, meld je dan nu alvast aan door je bedrijfsnaam, naam, emailadres en telefoonnummer te mailen naar info@50Dus.nl. Binnenkort kunnen ook de in 50Dus geïnteresseerde bedrijven zich inschrijven op de website 50Dus.nl.

Als je ook met 50Dus op informele wijze wilt kennis maken, geef je dan op voor het eerstvolgende event: de nieuwjaarsborrel in januari 2019, die 50Dus samen organiseert met Grey Valley. Meld je alvast aan door je bedrijfsnaam, naam, emailadres en telefoonnummer te mailen naar info@50Dus.nl.