Geplaatst door Simone Wortelboer op 21 januari, 2019

Woon je in Rotterdam? Is koken je hobby en wil je hier geld mee verdienen? Word dan nu hulp in de keuken!

Functieomschrijving

Als hulp in de keuken ben je ondersteunend aan de kok en jouw werkplek is de keuken. Je wordt on the job getraind om steeds meer handigheid te ontwikkelen in alle verschillende taken (en technieken) ter voorbereiding op het koken, maar ook bijvoorbeeld in het maken van simpele voor- en hoofdgerechten en garnituren. Je begint bij het onder de knie krijgen van het snijwerk, maar zodra je dit kan, volgen er veel meer technieken, die zorgen voor snelheid in de keuken. Voorbereiding is het halve werk in de horeca, want als de klanten eenmaal binnen zijn en bestellen, kan het erg stressvol worden om iedereen op tijd te serveren. Zo kan er tijdens de piekuren gefocust worden op alles dat moet. In de keuken is de chefkok de baas en vanwege de vele bijgeluiden, wordt er in zeer korte commando’s gecommuniceerd. Gordon Ramsey is hier een extreem voorbeeld van, maar geeft wel een idee. Die communicatie is ook hard nodig, als je met meerdere mensen één gerecht op tafel moet krijgen, waarbij iedereen zich op zijn eigen stukje richt. Iedereen moet op het zelfde moment klaar zijn, zodat het gerecht als één geheel kan worden uitgeserveerd voor de bediening. De communicatie is niet eenzijdig. De chefkok wil altijd terugkoppeling op het commando, zodat hij weet dat jij dit gehoord hebt en je verantwoordelijkheid voor jouw deel oppakt.

Jouw profiel

Je hebt een positieve instelling, bent een harde werker en houdt van afwisselende routinematige werkzaamheden. Je houdt van koken en de horeca lijkt je een prettige omgeving. Je kan goed tegen directe en vaak autoritaire aansturing van een chefkok. Je bent bereid om werkkleding te dragen, je te houden aan de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf en luistert goed naar de aanwijzingen tijdens de training on the job. Een warme werkomgeving en lang staand werk uitvoeren zijn voor jou geen probleem. Uiteraard ben je zelfverzekerd, heb je een representatief voorkomen en spreek je uitstekend Nederlands. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en je bent flexibel qua werktijden en -dagen.

Opleiding

Opleiding gebeurt “on the job”. Je behaalt hiervoor geen specifiek certificaat. Als blijkt dat je aanvullende talenten/potentie hebt voor extra verdieping, dan kan het wel zijn dat er met jou een aanvullend traject wordt bepaald, waarbij het behalen van certificaten wel behoort tot het programma.

Aanbod

Een afwisselende baan bij een hele leuke opdrachtgever. Een prima startsalaris met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Na het inwerkprogramma volgt een 6 maands-contract van tenminste 32 uur. Je draait dus flexibele diensten waarbij de eerste dienst om 11.00 in de ochtend start. Er zijn een tweetal shifts: van 11.00 t/m 20.00 of van 17.00 t/m sluitingstijd (meestal 23.00). In de toekomst wil het bedrijf ook open voor het ontbijt, maar dit is nu nog niet aan de orde. Je komt in dienst bij 50Dus. Bij goed functioneren kan je na 12 maanden in dienst komen bij onze opdrachtgever, waar je al die tijd te werk bent gesteld of je krijgt verlenging van het contract bij 50Dus of bij een partner van 50Dus. Je krijgt na ingang arbeidscontract € 11 – 12 bruto per uur.page1image29464

Regio: Rotterdam; 6 vacatures

Inschrijfcriteria

  • Je woont in Rotterdam
  • Je bent gemotiveerd, houdt van koken en wil verder leren hierin
  • MBO 2 werk-denkniveau
  • Nederlandse taal op middelbaar niveau (zowel mondeling als schriftelijk)
  • Representatief
  • Klantvriendelijk
  • Flexibel
  • Stressbestendig
  • Assertief
  • Niet lullen maar poetsen mentaliteit

Inschrijfproces

Stuur dan een email met foto en motivatie naar info@50Dus.nl (met als onderwerp sollicitatie Hulp in de keuken) en volg het inschrijfproces via www.50Dus.nl en upload hierbij het CV. Na uw inschrijving op de website wordt u uitgenodigd een beroepskeuzetest te doen. Wanneer wij uw inschrijving, uw beroepskeuzetest, uw foto, uw CV en uw motivatie hebben ontvangen, zullen wij uw sollicitatie in behandeling nemen.

Voor verdere vragen kunt u een email sturen aan info@50Dus.nl