Geplaatst door Simone Wortelboer op 21 januari, 2019

Word nu IJzervlechter in Amsterdam of Almere!

Functieomschrijving

Als ijzervlechter ben je werkzaam in de bouw. Een ijzervlechter maakt aan de hand van tekeningen wapeningcontructies door betonstaal te knippen, buigen, binden en te vlechten. In een buig- of vlechtcentrale worden elementen van betonwapening in serie gemaakt. Een ijzervlechter knipt en buigt wapencontructies, en maakt korven en netten die kant-en-klaar naar de bouwplaats gaan. Op de bouwplaats is hij betrokken bij het lossen, sorteren, opslaan transport en in het werk brengen van het betonstaal en prefabelementen uit de buig- en vlechtcentrale. In de bouwput legt hij de staven over elkaar en de kruisingen maakt hij aan elkaar vast met een vlechttang met binddraad. Op de bouwplaats werken ook allround vlechters die worden bijgestaan door hulpvlechters.

Om een impressie van de functie te krijgen, kan je het volgende beroepenfilmpjes kijken:

Jouw profiel

Buiten werken en vies worden is voor jou geen probleem. Werken in de bouw heeft je interesse en jij wil graag een bijdrage leveren in het aanleggen van het fundament voor het storten van beton. Je werkt het liefst met je handen en vindt het niet erg om repeterende handelingen uit te voeren en kunt na een tijdje de snelheid van werken opvoeren. Je voelt je fit en vitaal en bent fysiek in orde. Het lijkt je leuk om een nieuw beroep te leren, waarbij je ook kunt doorgroeien naar bepaalde specialisaties.

Aanbod

In de bouw ga je van bouwput naar bouwput. Je werkplek en locatie wisselt vaak. Je maakt projecten natuurlijk wel af, dus bent wel gedurende het project op dezelfde bouwput. Een prima startsalaris met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. De nieuwe werkzaamheden worden je “on the job” geleerd. Eerst volg je een leer-werkprogramma. Daarna volgt een 6 maands-contract van tenminste 32 uur. Meestal zelfs 40 uur. Als je eenmaal de kneepjes van het vak kent, heb je de eerste stappen gezet in jouw nieuwe loopbaan in de bouw. Je bent dan ook interessant voor andere bouwbedrijven, maar maakt ook grote kans om bij onze opdrachtgever vast in dienst te komen. Je startsalaris is € 12,24.

Inschrijfcriteria

  • Gemotiveerd
  • VCA-B
  • VMBO werk-denkniveau: Nederlandse taal op middelbaar niveau (zowel mondeling als schriftelijk)ü Buiten werken vormt geen belemmering
  • Vindt het niet erg om vies te worden
  • Geen fysieke klachten
  • Neemt veiligheidsregels (VCA) in acht en volgt deze op en draagt beschermende kleding
  • Zeer geschikte startersfunctie om over te stappen naar een andere branche, werkervaring is niet vereist.

Inschrijfproces

Stuur dan een email met foto en motivatie naar info@50Dus.nl (met als onderwerp sollicitatie IJzervlechter) en volg het inschrijfproces via www.50Dus.nl en upload hierbij het CV. Na uw inschrijving op de website wordt u uitgenodigd een beroepskeuzetest te doen. Wanneer wij uw inschrijving, uw beroepskeuzetest, uw foto, uw CV en uw motivatie hebben ontvangen, zullen wij uw sollicitatie in behandeling nemen.

Voor verdere vragen kunt u een email sturen aan info@50Dus.nl