Geplaatst door Simone Wortelboer op 24 januari, 2019

Woon jij in Den Haag of Almere? Voel jij je fit en energiek? Werk je graag met je handen? En wil je je ontplooien in de technische branche? Word nu installatiemonteur zonnepanelen!

Functieomschrijving

De installatiemonteur Zonnepanelen plaatst de zonnepanelen op het dak. Het werk is op zich niet fysiek zwaar, want je tilt de panelen nooit alleen het dak op. De geschikte monteur heeft geen hoogtevrees en vrees voor klimmen. Het bezitten van een VCA certificaat is een must, zodat je goed op de hoogte bent van de veiligheidsregels. Je werkt altijd in een harnas, waardoor jou niets kan overkomen als je mocht vallen. De werkzaamheden zijn routinematig en kennen een vast proces afhankelijk van een schuin of plat dak. Bij een dak met pannen, schuif je eerst de dakpannen op, zodat je de latjes erachter kunt zien. Hierop kan je veilig naar boven lopen, maar ook de beugels voor de zonnepanelen bevestigen. Op deze beugels plaats je het rails en op de rails de zonnepanelen. Daarna ben je assisterend in het doorverbinden van de panelen. De elektra in de woning of het gebouw wordt door iemand anders gedaan, maar als je een elektrotechnische achtergrond hebt, dan heb je hierin wel doorgroeimogelijkheden.

Jouw profiel

Als installatiemonteur zonnepanelen werk je buiten en in de hoogte. Je hebt geen hoogtevrees en een dak beklimmen is voor jou geen enkel probleem. Je bezit het VCA-B certificaat of bent bereid deze te halen. Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht. Je gaat planmatig te werk en als je eenmaal weet wat er moet gebeuren en hoe je dit gaat aanpakken, dan ga je actief aan de slag om de klus te klaren. Je bent fysiek in orde, vitaal en hebt geen lichamelijke klachten.

Aanbod

De installatiemonteur zonnepanelen heeft een wisselende werkplek, maar bijna altijd op het dak. Je werkplek en locatie wisselt vaak. Je maakt projecten natuurlijk wel af, dus bent wel gedurende het project op dezelfde locatie. Een prima startsalaris met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. De nieuwe werkzaamheden worden je “on the job” geleerd. Je volgt eerst een inwerkprogramma. Daarna volgt een 6 maands-contract van tenminste 32 uur. Meestal zelfs 40 uur. Als je eenmaal de kneepjes van het vak kent, heb je de eerste stappen gezet in jouw nieuwe loopbaan in de techniek. Je bent dan ook interessant voor andere monteursbedrijven, maar maakt ook grote kans om bij onze opdrachtgever vast in dienst te komen. Je startsalaris is vanaf € 11.

Inschrijfcriteria

  • Gemotiveerd
  • Minimaal VCA-B
  • VMBO werk-denkniveau: Nederlandse taal op middelbaar niveau (zowel mondeling als schriftelijk)
  • Buiten en op hoogte werken vormt geen belemmering
  • Technisch en ruimtelijk inzicht
  • Geen fysieke klachten
  • Neemt veiligheidsregels (VCA) in acht en volgt deze op en draagt beschermende kleding/harnas
  • Pré: elektrotechnische achtergrond

Inschrijfproces

Stuur dan een email met foto en motivatie naar info@50Dus.nl (met als onderwerp sollicitatie Installatiemonteur Zonnepanelen) en volg het inschrijfproces via www.50Dus.nl en upload hierbij het CV. Na uw inschrijving op de website wordt u uitgenodigd een beroepskeuzetest te doen. Wanneer wij uw inschrijving, uw beroepskeuzetest, uw foto, uw CV en uw motivatie hebben ontvangen, zullen wij uw sollicitatie in behandeling nemen.

Voor verdere vragen kunt u een email sturen aan info@50Dus.nl