Geplaatst door Simone Wortelboer op 21 november, 2019

“Een uniek, slim en gedreven bedrijfsconcept, alle randvoorwaarden voor succes zijn aanwezig”, zo omschrijft WeeRom BV de reden voor hun keuze voor een participatie in 50Dus. Steeds meer kandidaten en opdrachtgevers vinden de weg, daarom moeten wij als investeringsgroep de groei laten versnellen door kennis en geld beschikbaar te stellen.

Wat 50Dus uniek maakt is de manier van werven, waarbij een match wordt gemaakt op gewenst functiegedrag en competenties. We zoeken actief naar de beste kandidaten, bijvoorbeeld door nauwe samenwerking met het UWV, gemeentes en het organiseren van evenementen. Ook werken wij samen met het bedrijfsleven voor de ondersteuning van werk naar werk kandidaten. De verfrissende matchmethodiek is dat alle arbeidsdiscriminatie in ons proces is uitgesloten, iets dat ook door de overheid aan werkgevers verplicht gesteld wordt. De kunst nu is het vinden van werkgevers die ook echt diversiteit binnen hun onderneming willen en mensgericht zijn.

50Dus is niet alleen qua proces innovatief, maar ook zoeken wij continu naar innovatieve samenwerkingen waar we uit gaan van het principe van “delen is vermenigvuldigen”, “diversiteit en inclusiviteit” en een gedeelde visie om maatschappelijk iets terug te doen voor de maatschappij, naast het commerciële doel om winst te maken.

Als een echte Angel Investor geeft WeeRom aan na de intensieve kennismaking van afgelopen tijd ook het netwerk in te lichten over de potentie van 50Dus. Zo bieden zij niet alleen financiële steun en kennis maar denken ze actief mee hoe voor groei noodzakelijke investeringen gerealiseerd kunnen worden. Zo zetten we samenwerking om in gemeenschappelijke doelen en wordt toekomstbestendig ondernemen een commerciële kans.

Over WeeRom BV

Ons ‘Vis unita fortior’ (vereende kracht is sterker) is niet slechts een loze lijfspreuk, het is ook daadwerkelijk onze zakelijke visie en missie om het beste uit elkaar te halen. Met z’n allen hebben we een gigantische bron aan expertise, knowhow, fingerspitzengefühl en boerenverstand en wij zouden gek zijn als we dat allemaal onbenut zouden laten.

Over 50Dus

50Dus hanteert een volledig discriminatievrij proces, dat ook het stigma rondom de 50plusser doorbreekt. Waar nodig door hen, samen met onze opdrachtgevers, een werktraject aan te bieden met een geïntegreerd om- of bijscholingstraject. De 50Dus kandidaat krijgt weer de kans het beste uit zichzelf te halen en zinvol te zijn. Zo bewijzen we samen het tegendeel van alle veronderstellingen die ervoor zorgen een baan voor een 50plusser niet meer vanzelfsprekend is. Werkgevers krijgen hoogwaardige nieuwe aanwas van talent met relevante kennis en een sterke loyaliteit naar het bedrijf dat in ze investeert. Ook kunnen wij zo’n 90% garantie bieden dat het geïnvesteerde geld in begeleiding, training en opleiding een goede investering zal zijn. Verfrissend toekomstbestendig ondernemen noemen we dat.