Selectieproces

50Dus hanteert een streng selectieproces, wij vertellen u graag hoe het werkt.

Voorselectie

Inschrijfformulier

Het selectieproces begint met het inschrijfformulier. In dit formulier wordt u gevraagd uw persoonsgegevens, werkervaring, talenkennis, motivatie en curriculum vitae op te geven. Het is voor ons belangrijk te weten wie u bent, wat uw sterke punten zijn, zwakke punten zijn en wat uw motivatie is om 50Dus te worden. Wij proberen deze informatie inzichtelijk te maken door middel van de vragenlijst gekoppeld aan het inschrijfformulier.

U bijt zich vast in het inschrijfformulier en vult dit volledig in. Elke vraag heeft een functie in ons selectieproces. Neem de tijd om de lijst volledig in te vullen en zorg ervoor dat uw CV up to date is.

Na het versturen van het formulier ontvangt u van ons een email met een link naar ons online platform waar u, binnen een persoonlijke en afgeschermde veilige omgeving, een motivatie en/of persoonlijkheidstest invult.

Certificering

50Dus hecht waarde aan het vinden van de juiste kandidaten, daarom hebben wij gekozen voor een streng selectieproces.

We vragen u dan ook om een voor de functie relevant online certificaat te behalen. Via e-mail berichten wij u welk certificaat voor u relevant is, hoe u dit certificaat kan behalen en binnen welke tijdspanne wij verwachten dat u het certificaat behaald heeft. Aan het certificaat zijn geen kosten verbonden.

Met het behalen van een certificaat laat u zien actuele kennis te bezitten en bewijst u aan 50Dus en uw toekomstige werkgevers dat u gemotiveerd bent om nieuwe kennis op te doen. Het certificaat is na behalen uw eigendom, u kunt gerust het certificaat gebruiken om uw CV of LinkedIn pagina een positieve impuls te geven.

website-element

Uitslag

Heeft u het certificaat binnen? U heeft een goede stap gezet!

Dan kunt u door naar de laatste stap van de voorselectie. Wij vragen u een motivatie video aan te leveren. De vragen die met de video beantwoord moeten worden krijgt u door ons aangeleverd, de daadwerkelijke video maakt u zelf. Wij gebruiken de motivatie video binnen 50Dus als assessment en om u, na goedkeuring, voor te stellen aan een potentiële werkgever.

Bent u door de voorselectie heen? Gefeliciteerd, u bent niet meer 50 plus maar 50Dus. Laat het solliciteren beginnen!

We matchen uw uitslagen en inschrijving met de vacatures die openstaan. Wanneer er een match is, dan krijgt u een uitnodiging om te reageren op de voor u interessante vacatures met omscholing op maat.

Bent u afgewezen na de video motivatie of zijn er voor u (nog)geen matches gevonden? Wij  slaan uw inschrijving een jaar lang op in onze database, zodoende heeft u meerdere kansen op werk.

website-element

Opleidingstraject

U bent nu 50Dus, wij zijn ervan overtuigt dat u motivatie heeft om het opleidingstraject te doorlopen.

U krijgt van ons een persoonlijk opleidingsplan. Het opleidingsplan omvat twee modules:

  1. 50Dus – vooropleiding
  2. 50Dus – leertraject

Vooropleiding

De vooropleiding is bedoeld om u klaar te stomen voor de werkvloer. Deze vooropleiding duurt, afhankelijk van het omscholingstraject, minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden.

Gedurende de vooropleiding bent u nog niet in dienst bij 50Dus. Wij hebben goede banden met gemeenten waardoor de opleiding in sommige gevallen mogelijk is met behoud van uitkering. U kunt zelf contact opnemen met de gemeente die uw uitkering verstrekt, indien u hulp nodig hebt bij het benaderen van de gemeente staat 50Dus voor u klaar.

Tijdens het opstellen van uw persoonlijke opleidingsplan is bepaalt hoe lang de vooropleiding gaat duren. De duur is afhankelijk van de eisen van de opdrachtgever en hoe deze opwegen tegen uw competenties. Op basis van het resultaat krijgt u een advies op maat voor training die u in ons opleidingscentrum kan volgen. Tijdens de training komt u veelvoudig in aanraking met mensen in een soortgelijke situatie. Mensen die net als u bereid zijn te leren en zo snel mogelijk weer aan het werk willen.

Naast het opdoen van kennis (hard skills) wordt tijdens de trainingen ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van uw soft skills. Kennis en kunde is niet altijd genoeg, u moet aantoonbaar kunnen maken dat u die perfecte medewerker bent waar de opdrachtgever naar op zoek is.

De vooropleiding legt het fundament van uw toekomstig succes op de werkvloer.

Leertraject

Wanneer u klaar bent met de vooropleiding is het tijd om voor de opdrachtgever aan het werk te gaan als ‘junior’ binnen de beoogde functie. U heeft uw omscholing afgerond en soft skills doorontwikkeld wat ervoor zorgt dat u klaar bent voor een frisse start bij uw nieuwe werkgever.

Wanneer u via 50Dus bij een opdrachtgever aan het werk gaat begint een drie jarig traject waar werken en leren gecombineerd wordt. Tijdens de werkweek bent u één dag(-deel) bezig met een opleiding, afhangende van de opdrachtgever kan dit op locatie of in ons opleidingscentrum plaatsvinden. De andere dagen bent u volledig bij de opdrachtgever op detacheringsbasis aan het werk.

Na de vooropleiding bent u klaar voor een verfrissende nieuwe start bij uw opdrachtgever als junior in de gekozen functie. Elke week volgt u een dag(-deel) opleiding op locatie of in ons opleidingscentrum. Bij 50Dus is de werkweek verdeeld in maximaal een dag per week opleiding en de andere uren ben je gedetacheerd bij een opdrachtgever. Dit is een periode van 3 jaar, waarbij u jaarlijks licht stijgt in salaris en zo profiteert van het harde werken aan uw eigen opleiding.

website-element

U wordt door 50Dus gedetacheerd

Arbeidsvoorwaarden

U werkt op contractbasis voor 50Dus, een bedrijf met hart voor haar werknemers. Als 50Dus werknemer krijgt u niet alleen een maandelijks salaris, vanaf de eerste maand bouwt u al pensioen op. U werkt fulltime, parttime is niet mogelijk. Vakantiedagen en andere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO. 50Dus voldoet ruimschoots aan de CAO voor de uitzendbranche en zet zich actief in voor het behoud van het werkplezier van haar werknemers. Wij vinden dat u beloond moet worden voor het harde werken en leren.

Gedurende een periode van 3 jaar bent u gedetacheerd bij de opdrachtgever. Het eerste jaar ligt de nadruk op de opleiding die wij naast het werken blijven aanbieden. Het volgen van de opleiding naast het werken zorgt ervoor dat u snel groeit binnen uw nieuwe functie. Het is voor de opdrachtgever geruststellend dat u professioneel begeleid wordt tijdens de start van uw nieuwe baan.

Jaar 1

In het eerste jaar  is de verdeling van werk en opleiding als volgt:

– Wanneer u WO-geschoold bent werkt u gemiddeld minimaal 32 uur en gaat u gemiddeld 8 uur per week naar de opleider.

– Wanneer u HBO-geschoold bent werkt u gemiddeld 34 uur en gaat u gemiddeld 6 uur per week naar de opleider.

– Wanneer u MBO-geschoold bent werkt u gemiddeld 36 uur en gaat u gemiddeld 4 uur per week naar de opleider.

U krijgt een vast basissalaris voor de werkuren die u maakt bij uw opdrachtgever.

Jaar 2

In het tweede jaar  is de verdeling van werk en opleiding als volgt:

– Wanneer u WO-geschoold bent werkt u gemiddeld minimaal 36 uur en gaat u gemiddeld 4 uur per week naar de opleider.

– Wanneer u HBO-geschoold bent werkt u gemiddeld 36 uur en gaat u gemiddeld 4 uur per week naar de opleider.

– Wanneer u MBO-geschoold bent werkt u gemiddeld 38 uur en gaat u gemiddeld 2 uur per week naar de opleider.

Het eerste jaar heeft u veel geïnvesteerd in uzelf. Deze investering wordt gelijk zichtbaar op uw bankrekening. Het tweede jaar verdient u meer, het bedrag is vooraf vastgesteld afhankelijk van  het opleidingsplan van de opdrachtgever.

Jaar 3

In het derde jaar  is de verdeling van werk en opleiding als volgt:

– Wanneer u WO-geschoold bent werkt u gemiddeld minimaal 36 uur en gaat u gemiddeld 4 uur per week naar de opleider.

– Wanneer u HBO-geschoold bent werkt u gemiddeld 36 uur en gaat u gemiddeld 4 uur per week naar de opleider.

– Wanneer u MBO-geschoold bent werkt u gemiddeld 38 uur en gaat u gemiddeld 2 uur per week naar de opleider.

In het laatste jaar krijgt u opnieuw een vooraf vastgestelde salarisverhoging, dit is meer dan logisch omdat u meer werkt en qua kennis het ‘junior’ niveau al lang ontstegen bent.

website-element

U gaat in dienst bij de werkgever

De opdrachtgevers kunnen er altijd voor kiezen u eerder volledig in dienst te nemen. 50Dus gaat er echter vanuit dat u het 3 jaar durende traject afrond. Na de drie jaar gaat u in dienst bij de opdrachtgever.

Vanaf dit punt gaat u zelf het contact met de opdrachtgever onderhouden. Er moeten afspraken gemaakt worden over de inhoud van uw dienstverband. Tijdens deze gesprekken krijgt u advies van uw wervingscoach.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk dat u na de 3 jaar (of eerder) beslist niet door te willen met de opdrachtgever waar u voor werkt. In deze situatie zal 50Dus zich inzetten een nieuwe geschikte opdrachtgever voor u te vinden.

 

website-element